Вход | Регистрация

Подписаха договора за Арена Шумен

Самият строеж трябва да започне в края на другата седмица

Подписаха договора за Арена Шумен
Повече за:

Договорът с фирмата изпълнител на строежа на многофункционалната спортна зала "Арена Шумен" е подписан, а самият строеж трябва да започне в края на другата седмица. Това обявиха на брифинг днес от ръководството на Община Шумен. Амбицията на фирмата изпълнител е да се справи по-бързо от заложеното в договора, което е 354 дни.
Закъсняла жалба спира договора за Арена Шумен
Жалба, подадена от ДЗЗД"Шумен спорт" /"Хидрострой" АД и Ателие "Серафимов – архитекти" ООД / срещу решението за избор на изпълнител за строителството на Арена Шумен обаче забави подписване на договора за работа. Комисията за защита на конкуренцията не я уважи и така се стигна до сключване на договора и започване на работа по изграждането на залата. 

През август мг. за построяването на залата бяха гласувани 8 млн. лв. от Министерски съвет, а по-рано същата година бяха отпуснати 500 000 лева за проектиране на модерното съоръжение. 
"Арена Шумен" се разполага на 4 етажа и 5600 кв. м.

Според идейния проект "Арена Шумен" ще бъде разположена на 5600 кв. метра площ и ще е на 4 етажа.
Първото ниво е -1, тъй като е вкопано в земята. Това се налага заради денивелацията на терена, обясни той и допълни, че на това ниво ще бъде разположено главното игрище, спомагателна зала, зала за фитнес, съблекални конферентна зала и кафене. На основния етаж ще бъдат трибуните за зрители, както и различни сервизни помещения. На ниво +1 ще има специални ложи, както и места за пресцентър и журналисти. На подпокривния етаж пък ще са инсталирани климатиците.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар