Вход | Регистрация

Подписка и протест в памет на Вероника

Днес стартира подписка за монтиране на осветление и камери в участъка, където е изчезнала убитата студентка

Подписка и протест в памет на Вероника
Google Maps

Протест и подписка в памет на откритата мъртва във Велико Търново студентка Вероника Здравкова организират нейни близки и граждани. Те ще започнат днес, 4 март, в 18 ч. пред паметника "Майка България".

Организаторите призовават великотърновци да се включат в инициативата им, имаща за цел да се монтират камери и осветление в района между автогара "Юг” и жп гарата в града. Именно оттам 23-годишната Вероника се е прибирала, когато е изчезнала.

Подписката ще бъде внесена в Общински съвет – Велико Търново с предложение да се вземе решение по въпроса.

Вчера тялото на Вероника Здравкова беше открито в река Янтра в района на жп гарата от рибар. Според патолозите тя не е насилена сексуално, пише Inews.bg. Днес ще станат ясни резултатите от аутопсията. Работи се върху версия, че е била нападната с цел обир, тъй като у нея не са намерени пари, документи и телефон.

Окръжна прокуратура ръководи разследването. Води се досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител.

23-годишната Вероника е от Никопол, но учи магистратура и работи във Велико Търново. На 1 март родителите й подават сигнал, че тя е изчезнала, след като многократно са я търсили по телефона през нощта, но без успех. На 28 февруари вечерта тя е тръгнала от работа по прекия път от жп гарата към автогара "Юг”, който от години е неосветен и неподдържан.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар