Вход | Регистрация

В Дряново е обявено бедствено положение

В Дряново е обявено бедствено положение
dryanovo.net

Поради падналия проливен дъжд и преливането на река Дряновска на територията на община Дряново от 18:30 ч. е обявено бедствено положение, информира на сайта си Общината.

От Общински щаб за защита при бедствия умоляват гражданите да не навлизат в района на бедствието - по цялото течение на реката.

"Наводнени са улици и дворове. От два месеца дъждовете наводняват части от града, манастира и околностите. За съжаление трагедията става пълна, защото отговорните институции не са си мръднали пръста, за отсраняване на запушени от паднали дървета места. А това е предпоставка за по-сериозни проблеми, с които вече се сблъскваме.", съобщава с възмущение наш читател от пострадалия град.

Ако има бедстващи граждани и хора, които се нуждаят от помощ, да се обаждат на тел. 0676/72962 и 0676/72965 и 0884 888799 - дежурен ОМП в Община Дряново. 

Припомняме, че в края на май и Габрово бе залято от излязлата от коритото си река Янтра. А през март бедствено положение заради бурен вятър, освен в Габрово и Дряново, бе обявено и в Трявна. Тогава над 100 населени места в общините останаха без електричество.

1314066

1314067

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар