Вход | Регистрация

Валежите продължават, в планините от сняг

Валежите продължават, в планините от сняг
Снимка: inews.bg

И днес над страната ще преобладава облачно време. Над Източна България ще духа вятър от юг-югоизток и това ще доведе до временно разкъсване на облачността. На много места отново ше превалява дъжд. След обяд са възможни и гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°, максималните – между 15° и 20°. 

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за май.

И над планините облаците ще се задържат, видимостта ще е намалена. Валежите от дъжд не са изключени, като над 1800 метра ще са от сняг. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°. 

Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури 18°-21°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота и неделя температурите ще започнат да се повишават и максималните през втория ден ще достигнат 18°-23°. В сутрешните часове ще има разкъсана облачност. Над източните райони ще има повече слънчеви часове, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места отново ще превали и прегърми.

В началото на следващата седмица валежите ще са на по-малко места - главно в следобедните часове и в западната половина от страната. Над много райони ще има временни разкъсвания на облачността до слънчево. Повишението на температурите ще продължи.



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар