Вход | Регистрация

Времето се влошава, задават се сняг и бурен вятър

Времето се влошава, задават се сняг и бурен вятър

От днес в цялата страна започва влошаване на времето, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Във Варненско в четвъртък ще превали слаб дъжд, който ще премине в сняг и на територията на общината и ще нахлува студен въздух. Това ще създаде предпоставки за образуване на заледявания, информират от варненския филиал на НИМХ.

През нощта срещу петък са възможни валежи от сняг, които ще продължат до събота. Очаква се силен до бурен вятър, който ще създава предпоставки за навявания, образуване на преспи и силно намалена видимост. Отрицателните температури рязко ще се понижат.

Минималните температури в Източна България днес ще са между -2 и 3, а максималните - от 1 до 6 градуса. За Варна минимална около 2, максимална около 6 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 4-5 градуса.

Община Варна призовава гражданите да укрепят всички възможни предмети по тераси, балкони и фасади на сгради; при обилен снеговалеж да се ограничи ползването на лични превозни средства, за да се улесни дейността на снегопочистващата техника; периодично да се почистват прилежащите тротоари и пешеходни зони пред домовете, офисите и магазините; да не се допуска паркиране на лични и служебни превозни средства пред или в непосредствена близост до контейнерите или бобрите за сметосъбиране, за осигуряване достъп до тях на сметосъбиращите машини; препоръчва се пътуване извън населеното място при крайна необходимост.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар