Вход | Регистрация

Все още облачно и сравнително хладно

Все още облачно и сравнително хладно
Снимка: sxc.hu

Без съществена промяна ще остане времето и през днешния неделен ден. Сравнително хладно със значителна облачност, като на места, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания. В по-източните райони ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е слаб, по Черноморието от североизток, в останалата част от страната от изток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните между 15° и 20°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще се задържи облачно, в по-високите части мъгливо. От време на време ще превалява. Вятърът по билата ще е умерен, от югоизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 9-10°, на 2000 м около 5°.

По Черноморието ще е предимно облачно, почти без валежи. По-крайбрежието ще духа слаб, североизточен вятър. Максимални температури около 15°. Температурата на морската вода вече е 14-15°, а вълнението ще е слабо 2-3 бала.

Времето ще се задържи предимно облачно и в началото на следващата седмица. На много места в страната отново ще има валежи. Температурите ще останат почти без промяна.

По-значителни разкъсванияи намаления  на облачността се очакват в сряда, а валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Ще бъде и малко по-топло.



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар