Вход | Регистрация

До обяд - слънце, следобед - дъжд

До обяд - слънце, следобед - дъжд
Снимка: sxc.hu

Преди обяд днес, 28 август, над много райони ще има и слънчеви часове, но около и след пладне над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. По-късно през деня превалявания и гръмотевична дейност ще има и в централната част от страната, а през нощта срещу четвъртък и в Източна България.

В североизточните райони и по Черноморието ще духа до умерен югоизточен вятър. Дневните температури ще са в широки граници - от 25°-26° в северозападните райони, където ще бъде предимно облачно и дъждовно, до 35°-36° в Югоизточна България, с предимно слънчево време.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността преди обяд. През деня ще бъде без валежи. Превалявания там се очакват през нощта срещу четвъртък. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност и превалявания, главно в следобедните часове, когато ще се развият и гръмотевични бури, по мощни по старопланинското било. Западният вятър по високите била ще придобие югозападна компонента, ще бъде умерен до силен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар