Вход | Регистрация

Дъжд, вятър и студ

Дъжд, вятър и студ
Снимка: iNews

Съществено ще се промени времето от днес, 23 октомври. Със силен вятър от северозапад нахлува студен въздух.

Започналите на места валежи постепенно ще обхванат цялата страна, като по-интензивни ще бъдат в Западна и Централна България. Във високите полета на Западна България е възможно дъждът да се примесва със сняг.

Вятърът в източните райони ще се задържи силен от юг-югоизток и там ще е все още топло и с по-малко валежи.

Оранжев код е обявен в седем области на Централна и Южна България заради интензивни валежи и бурен вятър - Благоевградска, Смолянска, Хасковска, Кърджалийска, Габровска, Ловешка и Великотърновска.

За останалата част от страната обявеният код е жълт за валежи и силни ветрове.

Вероятни са повишения на водните нива почти в цялата страна.

Вечерта от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 7-8° в западните райони до 22-23° в крайните югоизточни райони.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще започне да се повишава.

В планините ще бъде облачно, ветровито, ще вали дъжд, в масивите от Западна България над около 1500 метра – сняг. Вятърът ще е силен от запад, в масивите от Централна и Източна България от юг-югозапад. Температурите през деня ще се понижат. Максимална температура сутринта на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра 2-3°. По-топло ще е в Родопите и Източна Стара планина.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, главно в следобедните часове с валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

<<Sever.bg във Facebook>>



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар