Вход | Регистрация

Жена, преборила рака, съветва как да превърнете дома си в рай

Седем лесни неща, които ще доведат до голяма промяна

Жена, преборила рака, съветва как да превърнете дома си в рай
Freshome

Превръщането на дома в рай - едно здравословно и спокойно място, където човек може да се презареди и наслади на живота, е в основата на личното ни щастие, смятат колегите от Sportuvai.bg.

Те попаднали на статия на Джесика Ейнскоу,  която обожава да пише за здраве и има късмета, а може би волята, да пребори форма на рак, която е била определена от докторите като "нелечима". Тя постига това посредством Герсон терапията.

Но първата стъпка е да преобразите дома си. Ето и седемте съвета на Джесика:

 

1. Създайте си стая за медитация

 

Това трябва да е едно свещено място, в което да прекарвате време сами, да се отпуснете и да излезете от ежедневната си кожа с проблеми. Ако не можете да отделите цяла стая, то нека поне бъде едно кътче. Използвайте възглавници, нахвърляйте одеяла на пода, сложете свещи и каквото ви носи успокоение.

 

ed7db40c-238a-2b8c-6bf9-dcc434f02f3b

2. Дзен спалня

 

Разчистете бъркотията и поканете спокойствието. Сложете лампи с по-меко осветление. Махнете колкото е възможно повече от електрическите уреди в стаята. По-голямата част от лечението и възстановяването на тялото се случва докато спите, затова е важно нищо да не ви обезпокоява.

 

3. Инвестирайте в блендер

 

Плодовите сокове и смутитата са задължителни, ако искате да живеете по-здравословно. За да си направите такива ви трябва подходящо оборудване. В интернет може да намерите стотици рецепти за смутита и всякакви здравословни напитки, но със сигурност ще ви трябва блендер за повечето.

 

4. Заредете се със свежи плодове и зеленчуци

 

Като следствие от предишния съвет, за да си направите тези смутита и сокове, ще ви трябват плодове и зеленчуци. Но не се ограничавайте само с течности, заложете на свежите салати. Откажете от всички предварително обработени храни и полуфабрикати, които се продават в магазините.

 

d6251111-b38a-55d5-b1dd-7076f8abf846

5. Разкарайте химикалите

 

Прегледайте внимателно с какво чистите кухнята и банята. В доста от препаратите може да има токсични вещества и вие да не го знаете. Ако финансите ви позволяват (това е добавка от нас), заложете на органични продукти. За всичко си има естествен заместител.

 

6. Свещи не само за показ

 

Най-евтиният и лесен начин да преобразите вечерната атмосфера у дома е със свещи. Но не само да стоят на показ, ами и да ги използвате. Поне веднъж седмично си правете една хубава вечеря на свещи. И не ги използвайте само в кухнята - те са подходящи за всяка стая.

 

7. Поканете природата у вас

 

Не само това ще подобри качеството на въздуха, който дишате, но живите растения ще ви помогнат да оздравеете. Спатифилумът (б.р. - "Лилия на мира") ще изчисти дома ви от амоняк, ацетон, етилов ацетат, бензен и формалдехид. Други прекрасни домашни растения са фикус, алое вера, бамбукова палма и зелена лилия.

 

ccd4311f-5ddd-02de-a1d0-d3b6f70719f6

Надяваме се тези съвети да ви влязат в употреба и да създадете повече спокойствие у дома. Ако пък решите да прекарате още време онлайн, ще сме ви благодарни да споделите тези начини със своите приятели във Фейсбук. Също така може и да станете част от нашето скромно виртуално общество, като кликнете тук.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар