Вход | Регистрация

Започна строителството на разрушените къщи в Хитрино (СНИМКИ)

Започна строителството на разрушените къщи в Хитрино (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов посети Хитрино за официалния старт на строежа на къщите, пострадали при влаковата авария, която стана в селото на 10 декември. Тогава загинаха 7 души, бяха разрушени 24 къщи, а на стотици сгради и инфраструктурата бяха нанесени поражения.

1915251


От днес започва работа по първите 10 къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените сгради.

"Неслучайно са тук и строителните компании и шефът на строителната камара, виждате след нас започва да се строи. Това са 10 къщи веднага, после още 14. Така че вече има фронт за работа и се надявам наесен като дойда вече да е друг обликът", заяви Борисов.


Първата къща, която ще се издигне, е тази на Шенай Ахмедова. В трагичната утрин на 10 декември губи своя съпруг и малкия си син. "Ние добре си я бяхме направили, обаче така стана", казва Шенай. Тя разказва какво ще има в новия им дом – долу ще са всекидневна, спалня и баня. А на втория етаж – ще са други спални.

Очаква се строежът да приключи до декември, но Шенай ще минава да наглежда как върви градежът. Тя в момента е на квартира в Шумен. "Надяваме се да посрещнем Нова година в наша къща", казва Шенай. 

1915250

След посещението в Хитрино Борисов провери и как върви строежът на новата спортна зала в Шумен. Там той обеща да намери средства и за довършване на новия старчески дом.

"Нямам неизпълнено обещание. Убеден съм, че ще съберем около милиард и половина. Ще изцедим всичко, което има като сили на служби, приходни агенции и съм убеден, че събирайки тези пари, ще има и за старческия дом в Шумен", категоричен бе премиерът.


Кметът на Шумен Любомир Христов покани Бойко Борисов да открие първото от 4-те предприятия, които се изграждат в Шумен. Очаква се лентата да бъде срязана през юни.

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар