Вход | Регистрация

Как да се скрием от Google?

С 3 стъпки можем да премахнем даден обект от "уличната гледка"

Как да се скрием от Google?

Няма вече скрито покрито с Google. С негова помощ може да намерим всеки един адрес, който ни е нужен. При това, опцията Google Street View дава възможност да видим нагледно имотът, който ни интересува, при това и с най-малките подробности.

Тази екстра обаче започна да безпокои все повече хора, които дори са обезпокоени, че така се нарушават техните права.

Само с няколко кликвания всеки има възможност да види как изглежда домът ни, какво има на терасата ни и дори от какъв материал е направена входната ни врата. Подобни притеснения си имат и своето основание. Преди крадците обикаляха улиците, за да огледат мястото, което смятат да атакуват, а сега могат да се запознаят със своята цел без много усилия, както си стоят у дома. Дори така самите те ни биха привлекли внимание със своето присъствие.

Друг факт е, че в "уличната гледка" попадат търговски обекти, автомобили и хора. Така в направените снимки, много хора остават "завинаги" на тази улица, дори и без тяхното знание и могат да бъдат видени от всеки. На всеки е известно, че запечатаните ситуации могат да бъдат и много по-компрометиращи.

За успокоение, обаче, Google Street View дава възможност част от заснетата картина да бъде частично скрита, след замъгляване на образа.

В 3 стъпки, можете да се скриете от Google:

1. Открийте адреса, който искате да скриете, като го напишете в търсачката на Google.

2. Преминете в режим Street view

3. Използвайте стрелките за навигация, докато достигнете желания обект -  В долната част на екрана ще се появи надпис "Подайте сигнал за проблем" ("Report a problem” на английски). Кликнете върху него и ще бъдете насочени към електронен формуляр, на който трябва да отбележите какво точно искате да бъде скрито (по-точно замъглено).

Google ще поиска електронен адрес за обратна връзка, както и да въведете код, с който да потвърдите заявката си. След това остава да чакате поискания обект от Street view да бъде замъглен.

Практиката за скриване на обекти по този начин все още не е широко разпространена у нас. По света обаче тя се ползва масово, особено от известни личности като бившия британски премиер Тони Блеър и сър Пол Маккартни, които успешно са замаскирали фасадите на домовете си от хилядите любопитни погледи, надничащи през Google.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: petel.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар