Вход | Регистрация

Конференция за киберсигурност във военното училище

Конференция за киберсигурност във военното училище

В шуменския факултет на Националния военен университет започна деветият Международен научен форум "Киберсигурността в информационното общество”.
Конференцията ще продължи 2 дни, като участие са заявили 44 докладчици с разработки в сферата на компютърната сигурност.

Бързата динамика и развитие на кибер сектора определят и нуждата от осигуряване на сигурност във виртуално пространство. Затова и усилията на експертите са насочени в тази насока.

Всички дигитални инфраструктури се превръщат в основа на модерното общество. Дигиталната зависимост и основните функции на обществото имат нови изисквания в резулат на засилените заплахи и изискват нова кибер култура, заяви по време на откриването проф. Манол Млеченков. 

 

 1898064

В рамките на първия ден бяха засегнати темите свързани с изследване на хибридни заплахи в съвременната дигитална реалност, както и сктуална информация по приоритетите на МО за изграждане на способности по киберотбрана.

Полк. Сашо Евлогиев, декан Факултет "Артилерия, ПВО и КИС", посочи, че ключовите думи в динамично променящото се съвремие и мотото на настоящата конференция за информация, комуникация и сигурност. Като принцип сигурността гарантира живота и здравето на гражданите, държавата и бизнеса от страна на потенциални и реални заплахи, каза още той.

През втория ден на конференцията акцент на научната сесия ще бъдат темите "Държава и сигурност" и "Информационна сигурност". В хода на форума ще се включи и заместник-министърът на отбраната бриг. ген. (о.р.) Стефан Петров.

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар