Вход | Регистрация

Обилен снеговалеж в област Габрово

Обилен снеговалеж в област Габрово

Планирайте времето си така, че да излезете по-рано. Снегът, който заваля през нощта, е натрупал до 3-4 см. Ако ползвате личен транспорт, уверете се, че разполагате с необходимото за движение при зимни условия оборудване.

1821050

Във вторник преди обяд на много места в Северна България, включително в област Габрово,ще вали сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее. Към 14:00 ч. температурите ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават.

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг, повече по северните склонове. Ще бъде ветровито, ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 м ще е около минус 6 градуса, на 2000 м - около минус 11 градуса.

В сряда сутринта ще е ясно и тихо, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса. Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще духа слаб вятър от запад-северозапад, дневните температури ще се повишат слабо и максималните ще са между 0 и 5 градуса. Ще започне увеличение на облачността, отначало висока.

В четвъртък ще има значителна облачност, на места, главно в Северна България и планинските райони ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи до умерен от северозапад.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар