Вход | Регистрация

Облаци, дъжд и вятър

Облаци, дъжд и вятър
Снимка: АПИ

Времето днес ще е облачно с превалявания от дъжд - в северна България по-слаби, в южна - значителни. Вятърът ще е слаб до умерен от запад северозапад. В късния следобед и привечер ще се ориентира от север-североизток и в източните райони ще се усили. Към края на деня от север валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява, най-късно в Югоизточна България. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, максимални - между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. Ще започне да се повишава, по-съществено привечер.

Планината няма да е благоприятна за туризъм. Ще бъде студено. облачно, дъждовно, над 1800 метра ще вали сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. След обяд ще се усили и ще се ориентира от север. На 1200 м. термометърът ще показва около 5°, а на 2000 м - около 0°.

По Черноморието също ще има облаци и ще превалява. И там ще бъде ветровито, като привечер слабият до умерен северозападен вятър ще се усили и ще задуха от север. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Утре облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В източните райони ще продължи да духа умерен вятър от север-североизток. В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне. В четвъртък температурите ще се повишат слабо и в сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла.

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар