Вход | Регистрация

Силен вятър и облаци обхващат страната

Температурите остават високи - между 12° и 17°

Силен вятър и облаци обхващат страната
НИМХ

Облаци постепенно ще обхванат страната и ще духа силен вятър от юг-югозапад, информират от НИМХ. Жълт код за силен вятър с пориви 20-24 м/сек.е обявен за почти всички области в страната, най-силно ще се усеща той в Източна България и районите северно от планините.

Максималните температури ще са високи - между 12° и 17°, на места в Предбалкана и до 20°. В София температурата ще бъде около 14°. Атмосферното налягане бързо ще се понижава и ще бъде значително по-ниско от средно за месеца.

Привечер в западните райони ще завали дъжд, като през нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад, който ще донесе студен въздух. Дъждът ще преминава в сняг на места в Предбалкана и високите полета на Западна България.

Облачно и вятровито е днес времето над планините. Вятърът ще бъде бурен, по високите части и ураганен от югозапад. След обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд, а над 2000 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°

Предимно облачно е и над Черноморието, но няма да има валежи. Ще духа умерен и временно силен южен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар