Вход | Регистрация

Слънчево време ни очаква днес

Надвечер отново ще се заоблачи над страната

Слънчево време ни очаква днес
Снимка: Булфото

Валежи има в сутрешните часове над крайните източни райони, но ще спрат. След обяд над страната ще бъде слънчево, прогнозират от НИМХ.

Ново увеличение на облачността ще започне по-късно през деня от югозапад. Вятърът ще бъде слаб, а в Северна България умерен от запад-северозапад.

Максимални температури - между 8° и 13°, в София - около 8°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средно за месеца, ще се повишава.

Умерен и силен западен вятър ще духа в планините. Ще преобладава слънчево време, след обяд ще се заоблачи над Рило-Родопската област. Слаб сняг ще превали на отделни места по високите части. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра минус 5°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която постепенно ще намалее и в следобедните часове ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб, по северното крайбрежие умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 9° и 11°. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар