Вход | Регистрация

Снегът продължава и днес в Севера

Снегът продължава и днес в Севера
Снимка: Север.бг

Облачно ще остане времето и през днешния ден, 26 октомври. Все още на много места в страната ще има валежи: в по-голямата част от Северна България и високите полета ще вали сняг, а в Горнотракийската низина и по Черноморието – дъжд. Най-значителни ще са снеговалежите в Централния Предбалкан. През деня валежите в Западна България ще спрат, а през нощта срещу понеделник и в Северна България.

Предупредителен жълт код е обявен в 13 области на България заради силен вятър, валежи от дъжд и сняг. 

В четири области – Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян – е обявен жълт код за сняг. В тези области снеговалежите ще продължат и ще се образува нова снежна покривка.

В други пет области – Кърджали, Силистра, Шумен, Добрич и Варна, е обявен жълт код за силен вятър. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 - 24 м/с.

В областите Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково е обявен жълт код за дъжд и вятър. Валежите от дъжд ще продължат. Очакват се нови 15 - 25 л/кв.м. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 - 24 м/с.

Жълт код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск, предупреждават експертите.

Максимални температури между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и по Черноморието до 8-10°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври - ще продължи бавно да се повишава.

Над планините времето ще остане облачно, мъгливо с валежи от сняг, по-интензивни в масивите от Централна и Източна България. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 8-12°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

<<Sever.bg във Facebook>>



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар