Вход | Регистрация

Топла Коледа

Топла Коледа
Снимка: Thinkstock/Guliver

До обяд времето над страната днес ще е предимно облачно. По-късно през деня над Източна България ще има по-значително разкъсване и намаляване на облачността. В западната половина на Дунавската равнина и Тракия мъглите ще се задържат почти през целия ден, докато в източните райони още около обяд видимостта ще се подобри. На повечето места максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а южният вятър в източната половина на страната ще "повиши" градусите до 12. Около нула градуса ще остане температурата в северозападната част на страната.

Атмосферното налягане ще се поници, но ще остане по-високо от средното.

В планините преди обяд ще е облачно, над Пирин и Рила е възможно да прехвърчи сняг. По-късно през деня над Централна Източна Стара планина и Родопите облачността ще намалее. По високите части облачността ще намалее. По високите части вятърът чувствително ще се усили, а взападните части от страната температурите чувствително ще се понижат. там на 1200 м надморска височина дневните температури ще са около 3 градуса, а на 2000 м - около минус 2.

Преди обяд по Черноморието на места ще е все още мъгливо и облачно, но по-късно през деня облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри. максималните температури ще са около 8-10 градуса, на морската вода - 7. Вълнението на морет ще е слабо, около 2 бала.



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар