Вход | Регистрация

Централна България отново в жегата

Слаб дъжд е възможен само в планините в Западна България

Централна България отново в жегата
Снимка: Булфото

Предимно слънчево ще бъде времето днес с временни увеличения на облачността в следобедните часове, съобщават от НИМХ. Слаб дъжд е възможно да превали на отделни места, главно в планинските райони на Западна България.

Температурите през деня отново ще са много високи, като най-горещо ще бъде в Централна България, а за общо 20 области е обявен жълт код.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 31° и 36°. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Предимно слънчево е над планините с временни увеличения на облачността, главно в масивите от Западна България, където ще има слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максималната температура на 1200 м ще е 27°-28°, на 2000 м около 19°.

С ниска слоеста облачност започва денят по Черноморието. През деня ще бъде предимно слънчево със слаб източен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Вълнение морето 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25°-27°.

< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар