Вход | Регистрация

Чакаме нови валежи от сняг

Чакаме нови валежи от сняг
Снимка: Булфото

Облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна през днешния 28 януари, но чак по-късно през деня над Югозападна България ще започнат валежи от сняг. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен, вятър от изток-североизток. Максимални температури предимно между минус 5° и 0°.

През нощта валежите ще се активизират и ще обхванат страната, като в повечето места ще бъдат от сняг, само в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където температурите ще се повишат ще бъдат от дъжд; възможни са поледици.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. След пладне в Рило-Родопската област ще завали сняг. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от южната четвърт, който привечер ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но ще остане без валеж. В следобедните часове ще се появи до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: минус 3° – 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, с тенденция на усилване към вечерта.



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар