Вход | Регистрация

47 500 бюлетини са доставени в Община Г.Оряховица за изборите

47 500 бюлетини са доставени в Община Г.Оряховица за изборите

   47 500 бюлетини са доставени в Община Горна Оряховица за изборите на 26 март. Започва разпределението им по секции.
В цялата община с право на глас са 43 109 души, като 30 539 са избирателите в Горна Оряховица, а 12 570 в останалите населени места на общината.
   
   67 избирателни секции има на територията на общината, една от които в МБАЛ "Св. Иван Рилски”. За първи път тази година ще има и мобилна секция за трудно подвижни избиратели.

   С Решение на РИК – Велико Търново са определени специализирани секции за гласуване на гласоподаватели с увредено зрение или със затруднения в придвижването на територията на Община Горна Оряховица. Това са секция № 004 в Клуба на пенсионера на ул. "Вичо Грънчаров" № 19, секция № 005, в СУ "Георги Измирлиев" – стар физкултурен салон, секция № 014 в Клуба на инвалида на ул. "Патриарх Евтимий" № 4, секция № 016 в Дирекция "Социално подпомагане”,  секция № 025 в сграда в двора на Общината. Всяка от посочените избирателни секции разполага с достъпно място за паркиране на автомобили на избиратели с увреждания. Заявки за оказване на помощ в изборния ден могат да се правят на телефон 0618/2-21-50 и в Община Горна Оряховица. Датата и часът за приемане на заявки трябва да бъдат в рамките на изборния ден. Заявителите трябва да посочат адреса, от който да бъдат взети и номер на секцията, в която ще гласуват.

   Звената "Български документи за самоличност" при СДВР и ОДМВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание. Служителите ще работят на 26 март от 08.30 ч. до 19.30 ч. 

    Изборният ден започва в 07.00 ч. и приключва в 20.00 ч. Ако в това време има още хора пред секцията, то председателят на комисията може да им събере личните карти, за да гласуват, но не по-късно от 21 часа. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар