Вход | Регистрация

Аз и Новият свят

Аз и Новият свят
Снимка: Булфото

Завърших!

Сега се изисква от мен да бъда отговорна и разумна "госпожица". Животът ме очаква! Един нов живот... Вичко, което ще ми се случи, не е било преди. Малко е плашещо. Сама съм срещу Новия свят.

А той един свят... И колко да е нов... За нас - младите, да, но за "по-живелите" си е до болка познат. Същата грозна картинка, която хората гледат години наред. Нейният художник е политиката. Той рисува различни образи, но същината й не се променя. Просто никой не се престрашава да я нарисува наново.

За разлика от "по-опитните" обаче, ние - младите, не харесваме тази картинка. Страхът от новото, андрешковският манталитет и байганьовският характер просто не са характерни за младото поколение. "Новият свят" ще бъде такъв, когато дори "опитните" проумеят, че без оръжие и борбеност тази картинка няма как да бъде променена.

Но си мисля, колко време трябва на българската младеж да разбере? Да разбере, че единствено обединението носи промяната! "Лошите турци", които всеки сънародник толкова напада, сега са заедно в обща битка. И кои мислите, че са в ядрото на цялата тълпа, която протестира в съседската ни държава?! Младите! Именно те излизат по площадите, за да защитят бъдещето си.

Ще кажете - и тук имаше протести, и тук хората се вдигнаха. Да, но бяха хиляди, а там са милиони! Българската вандалщина намери поле за изява точно на тези "протести". Всичко се сведе до разруха. И на втория месец само материалните щети, оставени от протестиращите, напомняха за събитията...

А картинката - пак същата, но с различните образи...

Определено четвърт век е твърде много време, изгубено в... търпение! И, ако онова поколение, което само обяснява "в какво лошо положение се намира държавата ни", бездейства, младото трябва да хване "четката"...

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар