Вход | Регистрация

Ангела Меркел най-опасният световен лидер след Хитлер?

Ангела Меркел най-опасният световен лидер след Хитлер?
Снимка: sxc.hu

Със скандална статия излезе тази седмица пролейбъриското английско списание "New Statesman". Авторът на статията Мехди Хасан открито заявява, че според него след Хитлер най-опасният световен лидер е именно германският канцлер Ангела Меркел.

В статията се казва, че манията на Меркел към сторгите мерки за икономии "унищожава Европа, зачерква растежа и тласка континента към нова Депресия."

Мехди Хасан сравнява Меркел с "регионален хулиганин", който винаги тормози останалите, давайки за пример звучния шамар, който тя публично удари на своя външен министър след изборите в Гърция. Тогава той заяви, че може да се направи компромис и да се дадат малки отсрочки на изпълнение на плана за съкращения в Гърция.

Тогава Меркел отново отстоя своята позиция, а именно, че няма да бъдат давани повече шансове на Гърция и тя трябва незабавно да започне да изпълнява поетите си задължения към европейските си партньори.

Статията ни внушава, че тук не става върпос единствено за геополитика и макроикономика, а че ръцете на големите играчи са "изцапани с кръв". Примери за това са, че през последните години нивото на самоубийства в Гърция се е повишило с 40%, а раждаемостта в Западните страни значително намалява за сметка на това в развиващите страни.

Мехди Хасан открито заявява, че Меркел застрашава глобалния ред и просперитета на света повече от иранския президент Махмуд Ахмадинеджад, израелския премиер Бенямин Нетаняху и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

 

 

_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: New Statesman
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар