Вход | Регистрация

Бареков няма да е БГ депутат

Ще си ходи в Брюксел

Бареков няма да е БГ депутат
Снимка: Север.бг

Нов обрат при "България без цензура" няколко дни след изборите.

Нейният лидер Николай Бареков ще остане евродепутат! Той се отказва да бъде народен представител в българския парламент.

Централната избирателна комисия вече е одобрила заявленията му, с които иска да не бъде обявен за депутат от Пловдив и Варна, където партията му спечели по едно депутатско място, съобщават от партията му.

"Колегите от Консервативната партия упражниха позитивен натиск към мен да развия своята кариера на високо равнище и да бъда един от водещите членове на Европейския парламент в Комисията по енергетика, както и в делегацията на ЕС, която преговаря с Русия и Иран. И без мен ББЦ ще има изключително силна група в българския парламент. Желая успех на партиите, които ще участват в преговорите за съставяне на правителство. Дано всяка от тези парии да отстои интересите на избирателите си", казва лидерът на ББЦ.

Срещу решението на ЦИК са гласували Ивайло Ивков, Цветозар Томов и Севинч Солакова. Техните мотиви са били, че  с подобни решения съдействат на такъв тип кандидати за депутати, въвеждащи избирателите в заблуда.

От морския град трябва да влезе Георги Ковачев, а от родния му Пловдив - 13-ата в листата Ана Баракова, която с преференция измести от втората позиция Дяко Дяков, съобщава БНР.

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар