Вход | Регистрация

Д. Вълчев:"Реформаторският блок ще бъде единствената солидна дясна политическа сила в следващия парламент"

Д. Вълчев:"Реформаторският блок ще бъде единствената солидна дясна политическа сила в следващия парламент"

  "Изборите, които предстоят са важни. Мисля, че правителство ще се състави, затова е важно какво ще бъде то-ляво или дясно-центристко. Не съм човек с тежки фиксации, но е важно за да се задържи икономическия темп, външнополитическите ориентири, както и да продължат реформите в няколко основни сектори като образование, здравеопазване и съдебна система". Това заяви в интервю за Дарик Даниел Вълчев, член на Националното ръководство на Реформаторския блок.

   Според бившия образователен министър коалицията с Глас народен е печеливша защото те придават модерен, градски стил на кампанията. Хора, които според Вълчев могат да кажат неща, които едни по-улегнали политици премислят повече.
   Големите предизвикателства пред страната смята, че са по-скоро външнополитически. Светът е сложен , противоречив и хаотичен. "Един от най-дестабилизиращи фактори в момента според мен е на нашата граница. От Освобождението досега  Турция не е имала по-ярко изразено желание да се меси в наши избори. Тук трябва да оставим патриотарството и да се замислим как с помощта на политическите механизми България да се противопостави на това. България няма нито икономически, нито човешки потенциал за да осигурява сама своята сигурност. Затова въпросът за съюзите и доверието, участието във участието при взимането важните решения  от моя гледна точка са фундаментални. Това криволичене, което показват колегите от БСП ми се вижда по-скоро проблемно", заяви Вълчев. Даниел Вълчев бе категоричен, че Реформаторския блок ще се представи много добре на предстоящите избори. Той посочи, че с хора в листите като Румен Христов и Даниела Везиева, които водят листата в Русе, и са доказани професионалисти, коалицията няма да има проблем.
"Реформаторския блок ще бъде единствената солидна дясна политическа сила. При тази ситуация ние няма какво да правим, при всичките си резерви, освен да си сътрудничим с другите партии от ЕНП. Такава партия в следващия парламент се очертава да бъде единствено ГЕРБ. Щем, не щем  ще бъде и партньор и коректив. Ще има достатъчно възможности за създаване на дясно-центристко правителство. Големият въпрос  е то да има ясна програма, разписана във времето, за да може нещо и да отчитаме. Хората очакват конкретни неща" поясни Даниел Вълчев. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар