Вход | Регистрация

ДПС и ГЕРБ обявиха листите си за евроизборите

Водачите на листите са Филиз Хюсменова и Томислав Дончев

ДПС и ГЕРБ обявиха листите си за евроизборите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Станаха ясни водачите на листите за изборите за Европейския парламент на партиите ГЕРБ и ДПС.

Томислав Дончев е водач на листата на ГЕРБ, втори е Андрей Ковачев. Досегашният евродепутат Мария Габриел е поставена на трето място в листата. След нея са: Владимир Уручев, Ева Паунова, Емил Радев, председателят на МГЕРБ Андрей Новаков, Асим Адемов, Стефан Шилев, Ангел Филипов - финансов ревизор в мини "Марица-Изток", Августина Цветкова, – зам.-министър на отбраната в кабинета "Борисов",Георг Георгиев – студент по политология, Пламен Русев – депутат от 41-то от Стара Загора, Анести Тимчев. За следващият в списъка Селиме Кърджалиева – от региона на Шумен, директор на училище в с. Венец, се посочва, че е преследвана и репресирана заради разногласие с ДПС. Последните двама са – Мария Гиева, Пламен Борисов.

"Това, което ние си поставяме за цел в политическа партия ГЕРБ е да има разлика един мандат, евродепутат повече за ГЕРБ и голям успех ще бъде, ако имаме двама депутати разлика от БСП", коментира председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов, цитиран от БНР.

Водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев каза, че по време на кампанията ще се борят за доверието в България и в Брюксел.

Филиз Хюсменова поведе листата на кандидатите за европейски депутати на Движението за права и свободи. Втори в листата е Делян Пеевски, трети зам.-министърът на отбраната Неджми Али, четвърти - председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк. Пета е министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, шести - вицепрезидентът на Младежкия Либерален Интернационал Станислав Анастасов.

Председателят на ДПС Лютви Местан обясни, че взели нелесното решение за Пеевски по настояване на партийните структури. Номинацията е от почти всички областни структури - 26.

Той обяви, че така и не може да чуе един сериозен аргумент защо Делян Пеевски е "злодей" - той не е участвал в приватизационните сделки, има чисто съдебно минало и единственият аргумент е монополът върху медиите, коментира Местан. Той се постара да опровергае и това твърдение, като бе категоричен, че Пеевски не разполага с нито една телевизия, с нито едно радио, с нито един информационен сайт и единственото, което има са няколко вестника, което означава не повече от 0.5% от медийния пазар у нас.

"Анормално е един политик да има медии, казвам го категорично - това е укоримо. Поради тази причина неотдавна съобщих, че съм поставил проблема за медиите и Пеевски. Отправих силна препоръка, за да не кажа и по-силна дума, той да се раздели с медиите си, ако иска да разчита на продължаваща кариера в ДПС. Струва ми се, че препоръката е чута и научих, че той вече не е собственик и на вестници", посочи Местан.

"Има силно притеснение от определени среди в България, дори шок, от възможността Европа да се срещне с мита, със Сатаната, със злодея, коментира Местан. "Ами ако Европа види, че не става въпрос за злодей и се запознае с реалния политик и реалния му образ? Какво ще правят милите ни политически опоненти. С какво ще заместят основната си митологема и политологема - на какво ще стъпи политическата им платформа тогава", попита Лютви Местан.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар