Вход | Регистрация

За отчети настояват от Реформаторския блок

За отчети настояват от Реформаторския блок
Снимка: Север.бг

По четири точки, единственият у нас Областен Реформаторски блок /РБ/, този във Велико Търново настоява за отговор и прозрачност от институции.

Първо - областният управител инж. Георги Рачев да направи публичен отчет за 100 дни управление и второ - всички депутати от региона да представят отчети за дейността си и какви законопроекти са внесли в парламента и какво е отражението им за хората от областта. Третото искане е депутатите от управляващото мнозинство да направят отчет за извършените назначения и уволнения в областта, какви са мотивите за това и чии са предложенията и четвърто - какво е отношенията на народните избраници за АЕЦ "Белене" и "Южен поток" и отражението им за местната икономика.

Освен активната си позиция по определени въпроси, от областната структура на Реформаторския блок активно работят и за изграждане на свои представителства в региона. Вече са проведени няколко заседания в тази посока. Факт са първите общински структури - в Свищов, Павликени и Горна Оряховица.

До края на месеца ще е факт и гражданският съвет към блока, похвалиха се днес негови представители. Негови членове ще са безпартийни хора, представители на академичните, бизнес и адвокатските среди.

"Това са хора независими, предложението и решенията ми няма да зависят от държавните институции или под нечий натиск от различни места", заявиха от РБ.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар