Вход | Регистрация

Йовчев се заигра с Цветанов, даде го на прокурор

Йовчев се заигра с Цветанов, даде го на прокурор
БСП

Освен че имаме неработещ Парламент, имаме и нови скандали.

И този път те са около името на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Сигналът до прокуратурата е от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той моли за проверка дали има извършено престъпление от Цветанов, информира БНР.

Повод за искането са изказвания на Цветанов, че справката на МВР за негови срещи с депутата от ДПС Делян Пеевски е фалшифицирана  чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници на комендатурата на вътрешното министерство.

БГНЕС припомня, че на 27 май в интервю Цветанов заяви: "Смятам, че темата за срещите с Пеевски се изговори достатъчно. Има тотално несъответствие в справките и поне над 60% от данните за срещите ни са неверни", обясни Цветанов. "Името на Пеевски е дописано в справката, за да се разобличи един човек и всичко, което ми се случва в рамките на една година е в тази посока", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

През февруари Пеевски разпространи информация от официална справка на МВР, според която двамата са се срещали по време на мандата на ГЕРБ 40 пъти в кабинета на вътрешния министър. Дотогава пък Цветанов твърдеше, че се е виждал с Пеевски не повече от 7 пъти в този период.

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар