Вход | Регистрация

Костов подава оставка!

Още трима членове на ДСБ напускат партията

Костов подава оставка!
Снимка: Булфото

Председателят на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов подава оставка, съобщи самият той. Причина са "силно разочароващите” резултати от парламентарните избори, на които за първи път в демократичната история на страната, десницата няма да има нито един депутат в Народното събрание.

На проведените на 12 май извънредни парламентарни избори СДС получи около 1,5 на сто от гласовете, а според необработените все още всички протоколи ДСБ печелят малко над 3% от вота.

"Призоваваме всичките си привърженици да останат сплотени зад нашите ценности и принципи. Всички ние, вашите неуспели кандидати, ще го направим – няма да се разделим, ще бъдем заедно. Насрочваме Национално събрание на ДСБ на 23 юни, когато нашето ръководство ще подаде оставка и ще изберем нов лидер и ръководство на партията”, каза Костов. По думите му новото ръководство трябва да реши в каква посока да поеме партията, дали и как дясното пространство в България може да се обедини.

"Съжаляваме за резултатите, те са силно разочароващи”, призна тъмносиният лидер.

Председателят на ДСБ бе категоричен, че няма да преговаря с БСП под никаква форма, дори от левицата да дойде покана. Според него кабинетът, който ще се опитат да направят социалистите ще е от типа "Беров".

Той изрази притеснение от изборните резултати, като подчерта, че те не вещаят на страната скорошно излизане от кризата.

"Има такива тежки задачи, които учителят по математика, ако ги даде на всички паралелки, ще може само един ученик да ги  реши. Всички останали са мнозинството от учениците, но не могат да решат задачата, аз искрено желая на България да не й се случи това нещо”, каза Иван Костов.

В малките часове на деня зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев също обяви, че подава оставка. Тази сутрин намерение да напусне партийното ръководство обяви и Петър Москов.

<< Sever.bg във Facebook >>















Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар