Вход | Регистрация

Милиони раздаде Правителството преди оставката

Те са в размер на около 20 млн. лева

Милиони раздаде Правителството преди оставката
Снимка: Thinkstock/Guliver

Допълнителни средства на отделни министерства гласува Министерски съвет.

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. за сметка на разходите по централния бюджет в размер на 3 млн. лв. С осигурените средства ще се продължи заетостта на наетите безработни лица в дейности по осигуряването на опазването на обществения ред по Национална програма "Сигурност".

1 млн. лева ще влязат по бюджета на Министерство на земеделието и храните за 2014 година за закупуване на противоградови ракети, във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната.

Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката се предоставя и допълнителен трансфер по бюджета на Българската академия на науките за 2014 г. Средствата в размер на 4 млн. лева ще се използват за изграждане на многофункционален компютърен комплекс, разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН, информират от Министерстки съвет.

С друго постановление се правят компенсирани промени между бюджетни политики и програми в рамките на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2014г. Целта е да се осигурят необходимите средства за издръжка на задграничните представителства и да се създаде възможност за изплащане на дължимите за 2014 г. командировъчни средства на дългосрочно командированите служителите на МВнР.

Допълнителни разходи са одобрени също така по бюджета на Агенция за ядрено регулиране за 2014г. Средствата са за възлагане на експертизи с цел обезпечаване на процеса по лицензиране и контрол по Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Постановлението е прието на вносител.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по бюджета на Министерството на финансите за 2014 г. в размер на 7, 365 млн. лв. Така се осигуряват средства за неотложни разходи за изпълнение на дейности на приходните агенции, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса, с цел изпълнение на приоритетите на правителството.

С друго свое Постановление правителството одобри допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер на 350 000 лева. По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите на комисията работни помещения в гр. Пловдив.

Националната разузнавателна служба също се радва на внимание. Тя ще получи пари в размер на 2 млн. лева. Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар