Вход | Регистрация

Ненчев: За поръчки, свързани с националната сигурност, не решавам еднолично

Ненчев: За поръчки, свързани с националната сигурност, не решавам еднолично

Когато се касае за поръчки, свързани с националната сигурност, така се прави по цял свят, така ще го правим и ние. Не решавам еднолично, имаме Съвет по отбрана и органи, които заседават и взимат конкретните решения. Такава е европейската практика.

Това заяви военният министър Николай Ненчев в отговор на журналистически въпрос свързан с промените в Наредбата за критериите и реда за определяне на основни национални интереси в областта на отбраната.

Обновена многофункционална спортна зала във Факултет "Артилерия, ПВО и КИС" в Шумен беше открита днес, от министъра на отбраната Николай Ненчев, съобщиха от МО.

Присъстваха деканът на факултета полк. Сашо Евлогиев, представители на местната власт и областната администрация, преподаватели, студенти, както и двама изтъкнати наши спортисти от близкото минало – Румяна Нейкова и Йордан Йовчев, които са част от Центъра за елитен спорт към военно формирование 22 980. Реновирането на залата е част от подобряването на условията за учебния процес във факултета на Националния военен университет "Васил Левски".

Осигурени са и средствата за ремонт на сградата, известна като Щаба на бившето Военно училище в Шумен, които са в размер на около 680 000 лева. Дейностите по реновирането й може да започнат до края на годината, при спазването на всички процедури, уточни министър Николай Ненчев. По думите му - освен, че е в окаяно състояние и загрозява центъра на града, тя е и потенциално опасна за гражданите и Министерството на отбраната е предприело необходимите мерки.

В ход са и процедурите по предоставянето на община Шумен на имот на Министерството на отбраната, който е с отпаднала необходимост, за да бъде използван от общината за дейности в интерес на жителите на града./БГНЕС

Шумен / България



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар