Вход | Регистрация

Новият вътрешен министър - кадър на военното училище в Шумен

Новият вътрешен министър - кадър на военното училище в Шумен

Валентин Радев е новият министър на вътрешните работи в третото правителство на Бойко Борисов.

Радев е роден на 6 февруари 1958 г. в Елин Пелин. Притежава образователно-квалификационна степен магистър, офицер от АВ - инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества от Висшето народно военно артилерийско училище в Шумен. Има аспирантура по аеродинамика и балистика във Военния научно-технически институт в София. Магистър е по икономика - стопанско управление и управление на персонала от Университета за национално и световно стопанство.

Доктор е от 1991 г. и старши научен сътрудник II степен от 1996 г. Преминал е курсове и специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия, както и обучение на ръководни кадри в Европейския център за изследване на сигурността "Джордж Маршал”.

Започва кариерата си като началник на служба "Артилерийско въоръжение” в поделение 42610. От 2005 г. е председател на Сдружение на специалистите по боеприпаси в България, а от 2006 г. е индивидуален член на Съюза на учените в България. Член е на Експертната комисия по отбрана на ГЕРБ.

Валентин Радев е бил заместник-министър на отбраната в първото правителство на Бойко Борисов (2009-2013). Бил е народен представител от ГЕРБ в 42-рото и 43-ото Народно събрание. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар