Вход | Регистрация

Новият областен управител е избран и е от ВМРО

Новият областен управител е избран и е от ВМРО

Народният представител Йордан Йорданов заяви, че вече е ясно кой ще бъде новият областен управител на Добрич, но трябва предложението да бъде утвърдено от Министерски съвет. Той хвърли оскъдна светлина по темата, която вълнува добричлии от седмици, като само разкри, че това е човек, предложен от ВМРО и името му не е от спряганите доскоро в пространството. Освен това Йорданов каза, че човекът е "местен, свестен и почтен". Досега не са назначени от МС губернатори само в петте области, където постовете са договорени за хора на "Обединени патриоти" – София /Атака/, Бургас и Стара Загора /НФСБ/ и Добрич и Русе /ВМРО/.
 
Йорданов за първи път е в Народното събрание и е част от управляващата коалиция. Той е избран за член на две постоянни комисии – за наука и образование, и за децата, младежта и спорта. Вече се работи по новия закона за българския език, в който ще се внесе предложение институции и фирми да нямат право да ползват латиница при официална кореспонденция, вкл. СМС-и по телефона, сподели той. Ще се внася и изменение на Закона за вероизповеданията с мерки за превенция на опасностите, които носи миграционния натиск и за опазване на обществото.
 
Депутатът ще провежда редовни приемни в града и региона, съобщи той пред Дарик. Всеки понеделник в сградата на ВМРО на ул."Райко Даскалов" /до Огледална зала/ той приема граждани с техните предложения и сигнали, като планира и приемни в други селища. За съжаление болшинството досега са го посетили с искане да им съдейства техен близък да получи работа, сподели Йорданов и подчерта, че никога в партията не е имало практика да ползват политически връзки и протекции за "свои хора" и приемната му не е бюро по труда.
 
Йорданов ще участва в общоградското шествие на 24 май със своето училище "Св. Св. Кирил и Методий", където работи в последните 17 години. Той честити любимия на българите празник, като отбеляза, че Добрич има едно от най-мащабните шествия за Деня на просветата и културата, за разлика от други градове, където традицията е била прекъсната през 90-те години. "Това е една хубава традиция от Възраждането, която трябва да пазим, не бива да рушим всички мостове във времето", заяви Йорданов. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар