Вход | Регистрация

Плевнелиев: "Политиците да изпълняват обещанията си"

Плевнелиев: "Политиците да изпълняват обещанията си"
Снимка: Север.бг

Политиците и всички институции трябва да спазват не само буквата, но и духа на закона, да изпълняват поетите обещания и да работят за прогнозируемост за бизнеса, за прозрачност и за справедливост. Това каза президентът Росен Плевнелиев на форума "Върховенството на закона: основен принцип за устойчива бизнес среда”, който се провежда в София.

Защото върховенството на закона е най-важният приоритет на България днес и без зачитането му не може да бъде гарантирана нито свободата на личността, нито на бизнес инициативата. 

Той припомни, че гражданите остро поставиха на дневен ред въпроси, свързани с върховенството на закона и показаха, че търпимостта към неспазването на този принцип е изчерпана. И апелира за отговорно отношение за преодоляване на чувството за липса на справедливост в обществото.

Нарушаването на принципа на върховенство на закона е и една от причините за спада на доверието в институциите, посочи още Росен Плевнелиев и напомни, че доверието на хората може да бъде възвърнато само с последователност на действията в правилната посока, със спазването на дадените обещания и със свършена работа в интерес на обществото.

Пред участниците в дискусията държавният глава припомни инициативата си за провеждане на референдум за промяна на изборните правила и посочи отново, че е назрял моментът гражданите да бъдат питани по важните за обществото въпроси.  обяви за диалог между институциите, политиците и гражданското общество.

Конференцията е организирана от Американската търговска камара в България, Германо-Българската индустриално-търговска камара и Австрийския бизнес съвет. Сред участниците във форума са посланиците на САЩ и на Австрия у нас Марси Рийс и Герхард Райвегер, представители на законодателната и на съдебната власт, на бизнеса, на дипломатическия корпус и на неправителствения сектор.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар