Вход | Регистрация

Радан Кънев: Задава се коалиция между най-големите комунистически партии БСП и ГЕРБ

Радан Кънев: Задава се коалиция между най-големите комунистически партии БСП и ГЕРБ

   Безпринципното политическо поведение на българската десница води БСП към властта и нов мандат за Бойко Борисов няма да има. Това заяви лидерът на ДСБ и водач на листата на "Нова република” за Варненска област Радан Кънев на среща със симпатизанти в морската столица. По думите му в следващия парламент се задава коалиция между БСП и ГЕРБ, които формации определи като двете "най-големи комунистически партии”. Според Кънев в оставащите две седмици до изборите най-важното за десните избиратели е да разберат какво е "Нова република” и кои са в нея. 

"В "Нова република” са ДСБ, които са в нейната основа, нашият кандидат за президент Трайчо Трайков, Мартин Димитров с всички почтени седесари, които не се превърнаха в клиентела на ГЕРБ, "Съюз за Пловдив” и Българска демократична общност. В "Нова република” са всички български политици, които неотстъпно защитаваха съдебната  реформа и се оттеглиха от властта в момента, в който тя беше "опраскана” и Христо Иванов подаде оставка. Не сме заедно с РБ – втора, четвърта или пета версия, защото ни разделя отношението към политическата власт, който е най-важният въпрос в политиката. В България властта не спира да краде, а от мандат на мандат краде все повече и все по-нагло”. Като примери Кънев посочи пристанището във Варна и магистрала "Хемус”, заради чието замразено строителство цяла Североизточна България страда икономически и демографски. "Още преди повече от година предупредихме, че опитът да бъдат откраднати парите за "Хемус” и да бъдат пренасочени към фирмите на Делян Пеевски ще доведе до това, че магистрала няма да има. Една година по-късно не е мръднало нищо. Вече повече от 15 години не се случва нищо на варненското пристанище, защото се надпреварват  на чий парцел да е строителството и кой да прибере парите за него”. 


   Според Радан Кънев абревиатурата "Реформаторски блок” е открадната в съучастие с Лютви Местан, а коалицията и ДОСТ се оформят като патерици на ГЕРБ и ще се опитат да осигурят трети непълен мандат за Бойко Борисов. Водачът на "Нова република” отхвърли тезата, че десните избиратели трябва да подкрепят формация, която има шанс да влезе в парламента. "Логиката на мнозина седесари от миналото е да отидат при този, който със сигурност ще бъде във властта. Това е логиката на Христо Бисеров, на Данчо Цонев, на Янко Станев. Ако основната ценност е властта – ДПС е на линия, то ще влезе в парламента и винаги е готово да храносмели още няколко крадливи седесари. На когото единственият му смисъл на живота е да бъде в следващия парламент – да се ориентира по стъпките на Бисеров и Цонев и направо да си ходи при Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ”, каза още Радан Кънев.  

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар