Вход | Регистрация

Сега пък седем е възможното число!

Сега пък седем е възможното число!
inews.bg/Марио Евстатиев

Ново социологическо изследване показа, че не четири, пет или шест партии, а цели седем влизат в следващото Народно събрание.

Разликата между ГЕРБ и БСП е 16 процента в полза на партията на Бойко Борисов. Формацията му се ползва с доверието на 36.5% от гласовете на българите, а БСП – с малко над 20 на сто. Почти 12 е процентът на ДПС, а на реформаторите – 7.3%. Изследването отрежда място в бъдещия парламент на още три формации: АБВ – с 5.3%, "България без цензура" – с 5.2% и "Патриотичният фронт" – с 5.2%.  Проучването е на агенция "Екзакта Рисърч Груп", проведено в периода 15-19 септември 2014-а година, съобщава БНР.

Според експертите, избирателната активност леко нараства. 55% от пълнолетните българи твърдят, че категорично възнамеряват да гласуват към 20-и септември. В самото начало на кампанията твърдо решилите да гласуват не надхвърляха 50%.

12% от българите твърдят, че са променили решението си за кого да гласуват през първите две седмици от кампанията. Кампанията не е повлияла на избора на 88%. Хората, на които кампанията е повлияла, най-често са избиратели на възраст под 30 години, жители на столицата и високообразовани респонденти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар