Вход | Регистрация

Скръцнаха ни със зъби за кабинета!

Скръцнаха ни със зъби за кабинета!
Снимка: Булфото

Трябва да се състави правителство в център-дясно, категоричен бе днес председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

Той се срещна в Народното събрание с лидерите на ГЕРБ, Реформаторския блок, БСП и АБВ. Срещата с ГЕРБ и Реформаторския блок беше обща. След нея лидерите на реформаторите отказаха коментар, а Бойко Борисов излезе видимо ядосан и затръшна вратата след себе си, като също отказа коментар, информира БНР.

"Исках да се срещна с всички партии, с които работим в момента, за да ги изслушам. След тези разговори с лидерите на партиите наистина трябва да се състави правителство с министър-председател Бойко Борисов – едно правителство център-дясно, правителство, което ще работи по програма, която те съвместно ще съставят, винаги в спазване на ценностите ни и за да може да се развива България в икономически и социален аспект и в Европа, разбира се.

Трябва отговорността на Европа към България да се завърне бързо, за да може и европейските фондове бързо да стигнат до България отново. Бойко Борисов е човек, с който ние досега сме работили много добре", коментира Дол. 

А защо е у нас?

"В България съм, за да отправя посланието, че страната трябва час по-скоро да има стабилно правителство, което да служи на гражданите и да донесе спокойствие", заяви той.

В същото време стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е получил възмутени обаждания от евроатлантическите партньори на страната и въпроси "това ли са новите ви партньори" още в момента на изказването на Валери Симеонов от трибуната на Народното събрание по време на тържественото заседание при откриването на новия парламент. 

Борисов посочи, че изказването на Валери Симеонов и най-вече идеите му за разполагане на ракети по границата с Турция и въвеждането на изпит по български език за първокласниците, са скандализирали евроатлантическите партньори на страната.

Следете ни и на << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар