Вход | Регистрация

Ще дойдат - парите по ОП "Регионално развитие"!

До края на септември, се надява министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева

Ще дойдат - парите по ОП "Регионално развитие"!
Снимка: Thinkstock/Guliver

До края на септември парите по първа и трета оси на Оперативна програма "Регионално развитие" ще пристигнат.

Поне така се надява министърът на  регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя посочва, че е в постоянен контакт с представителите на Европейската комисия и целта, около която са се обединили е от българска страна да се усвоят средства по програмата навреме, и да не се допускат нередност и да има сигурна система за управление и контрол.

В Брюксел министър Терзиева проведе отново разговори с генералния директор на ГД "Регионална и градска политика" в ЕК Валтер Дефа във връзка с казуса с временно спрените плащания по приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" и приоритетна ос 3 "Устойчиво развитие на туризма" по Оперативна програма "Регионално развитие".

Въпреки това, плащанията към бенефициентите по проекти по оперативната програма не са спирани, информира Терзиева.

"Получих уверение от г-н Дефа, че до няколко дни ще разполагаме с одитния доклад, за да се запознаем с конкретните констатации и да започне истинската процедура по доклада", обясни още регионалният министър.

В Брюксел министърът на регионалното развитие е провела и телефонен разговор с еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан. Пред него Терзиева е поставила няколко основни въпроса – получаването на одитния доклад в най – кратки срокове; възможността за поетапно пускане на средствата по Оперативна програма "Регионално развитие" и гарантиране за България на средствата по програмата след пускане на плащанията по първа и трета оси.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар