Вход | Регистрация

"Графиня Марица" търси щастието на великотърновска сцена

Оперетата ще бъде представена на 20 януари и на 11 февруари

"Графиня Марица" търси щастието на великотърновска сцена
МДТ "К. Кисимов" - Велико Търново

Оперетата "Графиня Марица" ще видят отново великотърновци на сцената на МДТ"Константин Кисимов". Тя ще бъде представена днес, 20 януари, и на 11 февруари от 19 ч.

Прочутата оперета е в оригинала на Имре Калман. Режисьорът Петко Бонев постави творбата през 2013 г. за първи път. Днес спектакълът е възстановен с нов прочит, включващ сцени, които са част от постановките на всички европейски театри, но невиждани досега у нас.

В спектакъла участват оркестърът, хорът и балетът на заедно с танцьорите от Професионален ансамбъл "Искра" и малките таланти от Детска вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом.

В главните роли ще видим Миряна Калушкова и Доротея Доротеева, които ще се превъплътят в красивата, богата и дръзка Марица, която копнее за щастие. Партиите на нейния любим граф Тасило изпълняват Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев. В ролята на Лиза зрителите ще видят талантливата търновка Мария Павлова и Цветомира Пенчева. Като барон Коломан Жупан на сцената излиза Йордан Чейреков.

Декорите и костюмите на "Графиня Марица" са подготвени специално за спектакъла, а над тях е работил покойният сценограф Борис Стойнов. Диригент на постановката е Жорж Димитров, а хореографията е на Желка Табакова.

1630622

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар