Вход | Регистрация

Великотърновският театър възражда Съботното утро с мама и татко в театъра

На 18 и 21 декември актьорите от МДТ"К.Кисимов" ще играят премиерно "Карлсон и дребосъчето"

Великотърновският театър възражда Съботното утро с мама и татко в театъра

Премиерен спектакъл за най-малките си зрители, и не само, подготвя Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов". С "Карлсон и дребосъчето", където оживяват героите на Астрид Линдгрен, ще бъде продължена традицията на "Съботно утро с мама и татко в театър", информират от МДТ.

Постановката ще се играе на 18 и 21 декември от 10,30 часа в камерна зала. В ролята на Карлсон ще влезе актьорът Милен Иванов, а в образа на Дребосъчето - Стефка Златкова. Иван Митев ще бъде преобразен като домоуправителката Фракенберг.

Участват още Детелин Кандев, Дончо Дончев, както и най-младото попълнение в драматичната трупа Елица Дейкова, която ще бъде за първи път на търновска сцена. Костюмите и сценографията са дело на Лидия Къркеланова.

Режисьор е Стела Андреева, която търновската публика познава от постановката "Червило". Музиката в спектакъла е изцяло за възрастни, казва режисьорката, защото гледаме на децата като на зрели хора. По този начин у тях ще се изградят вкус и отношение към красивото и изкуството.

"Карлсон е измисленият приятел на всяко дете, с който то си общува и играе. Нашето послание към всички деца и възрастни е да запазим в душите си най-хубавите мигове от нашето детство и да бъдем добри. Нека не се плашим от хубавите си фантазии, а да ги развиваме. Подтискани от ежедневните грижи ние, възрастните, започваме ставаме прекалено сериозни, дори сурови, а ако успеем да съхраним детското в себе, ще бъдем по-добри родители, по-добри приятели и по-добри хора въобще", споделя актрисата и помощник-режисьор Стефка Петрова.

Билети се продават на касата на театъра.

1612847

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар