Вход | Регистрация

Вече съм ученик!

Вече съм ученик!
Снимка: Север.бг

Слънцето се усмихна на учениците в първия учебен ден. С много усмивки, трепет и тържественост настъпи учебната година във Велико Търново.

Едва ли има някой, който да не помни своя първи учебен ден. В мислите си се връщаме назад, в деня, когато пристъпихме прага на класната стая. Царството на игрите, безгрижието и безкрайното слънчево лято дават път на раницата с букварчето, моливите и боичките, които ще отворят нов прозорец към света.

Първият звънец удари и в ОУ "Св. Патриарх Евтимий". В училищния двор се събраха учители, родители и ученици. Празнична програма поздрави всички за настъпването на новата учебна година. Имаше музика, песни и приказни герои, които изпратиха най-малките към своя първи ден на училище.

1388263

Най-важен ден днес е за всички първокласници. Някои с трепетно очакване за настъпването на първите учебни дни, с радост гледаха към своите връстници, други с плахи очи търсиха своите родители, някъде там сред събралите се изпращачи. За всички обаче този ден ще остане незабравим, носещ след себе си ново начало.

Пожелаваме ви попътен вятър и нека непрестанното любопитво и любов към знанието бъдат винаги с вас!

Честит първи учебен ден, деца!

1388260

1388268

1388258

Около 23 500 ученици от област Велико Търново тръгват на училище днес. Първокласните са 1950. Над 50 училища в областта бяха ремонтирани това лятото. В ПГСАГ "Ангел Попов" във Велико Търново и СОУ "Максим Райкович" в Лясковец е създадена временна организация на учбния процес, тъй като ремонтните дейности там продължават.

1388267

1388266

1388264

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар