Вход | Регистрация

Дами, подарете си красива кожа за 8-ми март!

Няколко съвета от специалист за освежаване и тонизиране в началото на пролетта

Дами, подарете си красива кожа за 8-ми март!

Кристина Макавеева работи като козметик от 16 години във Велико Търново в собствен козметичен салон от 1998 година. Определено има какви съвети да даде дамите как да се погрижат за себе си и за кожата си през настъпваща пролет. А и идва 8-ми март, някои от процедурите може да бъдат страхотен подарък.

Какви грижи трябва да положим за кожата на лицето ни, след зимата?

Пролетта е сезон, в който всичко започва отначало. Започват промените в природата, така и кожата има нужда след зимата от едно освежаване.

За добрата кондиция на кожата, най-важно е да се спазват три неща - хигиена, хидратация и защита. Ако всяка една жена спазва тези правила, може да разчита на добро състояние на кожата. 

През пролетта е необходимо да се започне с почистването. Ако кожата е в по-лошо състояние, може да бъде извършено по-дълбоко почистване, при което да се използват и мануални и апаратни средства. Ако кожата е в добър вид, поддържана е през зимата, има нужда само от освежаване. В такъв случай може да се използват ултразвукови процедури, които да обновят епидермалната структура на кожата, без да се нараняват дермалните пластове навътре.

1210785

През този период е възможно да се направи, ако кожата се нуждае от подхранване, ултразвукова процедура с инфилтриране на активни съставки като хиалурон, ритинол, китайски мандарин.

Друго, което жените не трябва да пропускат и да забравят в никакъв случай, това е поддръжката на добра хидратация на кожата и в никакъв случай да не се пренебрегва защитата. Пролетта е сезонът, в който дамите не разчитат на това, че слънцето е активно и слънчевите лъчи могат бързо да проникнат в кожата. Всички ние се радваме, когато се покаже слънце, без да си даваме сметка, че това може да е опасно, особено за кожи, които са склонни към фотопигментация. В момента на пазара се предлагат невероятно разнообразие от всякакви кремове и слънцезащитни продукти с фактор от 25 нагоре. Просто не ги пренебрегвайте тези продукти, защото е важно. Хубаво е от млада възраст да се създаде навик да се използват подобни продукти, които поне защитават. Те предпазват нашата кожа от агресивното влияние, не само на слънцето, а и на замърсяването, на всичко, което пречи на нормалното функциониране на кожата.

Някоя по-екстравагантна процедура, която може да стане за подарък за идния 8-ми март?

За кожите, които са добре поддържани мисля, че няма по-добро от една процедура "Пролетен релакс". Тя е на основата на базови етерични масла, които са биопродукти. Терапията е чисто мануална, много приятна и много полезна за кожата. Създава се едно наистина комфортно усещане след процедурата.

Салонът ни организирана игра, която тече до 10 март, с която всеки ден подаряваме на един наш клиент тази процедура по случай 8 март. Тази процедура обогатява кожата с наситени мастни киселини, подобрява структурата на кръвообръщението и стимулара колагеногенезата. Това е идеален и чудесен вариант за подарък, особено, ако кавалерите се сетят за празника.

Ароматерапиите включват чисто мануална терапия, чиято цел е не само да се подобрят клетъчния метаболизъм и кръвообръщението, но и човек да се настрои позитивно, стимулирайки различните енергийни точки с невероятните естествени аромати с козметиката, с която работим.

1210783

Терапиите "Шоколад", "Вино и грозде", "Зелена ябълка" бяха много активни около 14 февруари. Това са едни освежаващи, много хидратиращи терапии, създаващи радост и повдигащи нивото на ендорфините. Особено шоколадовата, която винаги завършва с истински шокалад.

Микроиглената мезотерапия е малко по-екстравагантно предложение. Тя има за цел да инфилтрира в интердермалната повърхност на кожата активни филарни съставки - хиалурон, антиейдж коктейл, мезолифт съставки. Това са продукти, които се нанасят, чрез специален апарат, в който са вградени множество игли, не само на повърхността на кожата и не се очаква тяхното проникване отвън навътре. Резултатът е доста по-видим още веднага след процедурата - явно изразено е запълването на бръчиците, кожата е стегната , скулите са повдигнати.

Въпреки че звучи страховито, тази процедура е доста щадяща за кожата в сравнение с чисто иглената терапия и след нея клиентът може със съвсем лек макиаж да се покаже навън. А на следващия ден се виждат само положителните резултати от терапията, без да се виждат наранявания по кожата. Процедурата може да се провежда два пъти в годината. Това е една прекрасна антиейдж терапия, която надявам се повечето дами да могат да си позволят. Засега нашите клиенти са доволни от резултата, което лично мен ме радва, защото това е една сравнително нова процедура за нашия салон.

Какво ти прави впечатление, днес жените повече ли обръщат внимание на красотата си?

Жените, които имат навици да се поддържат, определено отделят време и средства за себе си. В момента, това, което ми прави впечатление през последните две-три години е, че младите момичета неглижират себе си. Даже и сега имаме случаи с абитуриентки, които идват с надеждата, че когато им направя професионален грим, това ще прикрие абсолютно всички недостатъци, които имат на лицето. Моля ги и съвсем искрено им казвам да не си правят пробни гримове, а да инвестират тези пари в почистване на лицето, да си направят терапия на лицето. Защото гримът може да прикрие, но той няма как да коригира. Кожа със сериозни проблеми няма как да изглежда добре. Тя просто не изглежда здрава, независимо каква база и какъв фон дьо тен се сложи отгоре. През последните години мисля, че младите момичета до 20-годишна възраст разчитат повече на външни козметични средства, които да замаскират, а не да покажат истинската блестяща здрава кожа. Жените, които имат изградени навици, винаги отделят време за себе си. Може да не е толкова на често, но никога не стигат до ниво, дето се казва "да не можем да се познаем".

Какво може да направи всяка една жена в домашна среда, за да е красива? Спомена в началото важните три стъпки - хигиена, хидратация и защита.

Да, ако човек си ги спазва в къщи, доста време може да мине и без намесата на козметик. Задължително е поне веднъж на сезон да се посещава козметик, за да се види състоянието на кожата. Достатъчно е редовното почистване на кожата с меки неагресивни почистващи средства, веднъж в седмицата ексфолиране при по-мазните кожи и веднъж на две седмици при по-сухите кожи.

1210782

На пазара има достъчен брой продукти от типа на подхранващи, хидратиращи маски. Естествено че всеки от нас може да си направи такава маска веднъж седмично след ексфолацията. По зрелите дами могат да ползват хубав худратиращ крем с антиайдж ефект. И обезателно слънцезащита. В момента на пазара излязоха нови продукти, които  комбинират в себе си всичките основи - специално предназначени за акнеична кожа или специално предназначени за кожа, която е с розацеа или някакви по специфични атопични проблеми. В този случай тези кремове съдържат в себе си като допълнение на основната причина, за която са създадени и SPF 50. В аптеките има достатъчно компетентни консултанти, които да посъветват всеки клиент точно какъв крем ще му е подходящ. Но не бива да се пренебрегва слънцезащитата. Смятам че при спазване на едни такива правила всяка кожа би изглеждала добре.

Как да изберем най-подходящите за нас козметични продукти?

Изобилието на пазара на средства и козметични продукти е толкова голямо, че дори и за мен като специалист е натоварващо. Едни марки изчезват, други се задържат на пазара. Най-добре е човек първо да знае какъв тип е неговата кожа, да е наясно коя гама продукти са предназначени точно за него и оттам насетне вече, дали било то с помощта на козметика, който посещава, било то с консултантите в аптечната мрежа или дори в магазин за козметика, може да го ориентират накъде да се насочи.

Козметиките се делят на бяла козметика и дерматологична козметика. Има продукти, които са разработени изцяло като козметичен продукт, а има и такива, които са дерматологични продукти, където идеята е, когато има проблем да се тушира. Обикновено дерматологичните продукти се продават в аптеката, докато козметичните могат да се намерят навсякъде, дори и в хранителните магазини. 

Но все пак, добре и да се пробва преди да се реши какво да се вземе. При това разнообразие човек не бива да се предоверява на всички реклами, които вървят по интернет и по телевизията, всички тези видове bb, cc кремчета, които излизат. Ако кожата е чиста и няма нужда от това, не е необходимо да се маже непрекъснато с някакъв оцветил отгоре. Хубавата кожа е красива, когато си има естествен блясък, свеж вид. Слагайки нещо тониращо или нюансиращо, вместо да подчертаем качеството на кожата, ние крием някакъв недостатък.

Може ли гримът да е опасен за кожата, колкото околната среда?

Аз смятам, че всичко, с което не се прекалява не е опасно. Използвано в разумни граници има нормален ефект и резултат. Естествено, ако цял ден не ходим с вечерния си грим, не е никакъв проблем да си сложим такъв вечерта.

Какво бихте посъветвали нашите читателки?

Най-важното е, че хората трябва сами да положат някакви усилия, ако искат да изглеждат добре. Не е необходимо 100 пъти в годината да идват на козметик. Необходимо е един път на сезон, за да се чувстват добре. По важното е, не да мажат отгоре, а просто да показват кожата каквато е и да използват слънцезащитни продукти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар