Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Задържаха над 1,5 тона алкохол при проверки в района на Черноморието

Задържаха над 1,5 тона алкохол при проверки в района на Черноморието
Агенция Митници

1658 л алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, задържаха митнически служители при проверки в района на Черноморието само за два дни. Извършени са две отделни проверки - в хотел, както и в ресторант и данъчен склад, съобщиха от Агенция "Митници".
 
На 13 август митническа група проверила складово помещение в приземния етаж на хотел в курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена", където е установено, че се съхраняват 24 пластмасови туби с вместимост по 10 л различни алкохолни напитки - водка, текила, уиски, мастика и мента. Общо количество на задържания алкохол е 240 л, за които не са представени документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби. Предстои административно наказателно производство. 

На 14 август митническа група извършила проверка в заведение за хранене, намиращо се в непосредствена близост до регистриран обект в района на Поморие. При проверката е установено, че заведението функционира, освен като ресторант, и като импровизиран пункт за търговия с алкохол.
 
С влизането си митническите служители прекъснали сделка, при която гражданин закупува 20 л ракия. Отделно в помещението са открити още 75 л ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните складове, разлети в туби от по 3 и 5 л.  

Установено е, че заведението има директен вход към данъчния склад и при продължилата там проверка митническите служители установили таксиметров автомобил, натоварен с  40 л от същата ракия в туби.
 
При последвалата проверка на самия данъчен склад са открити 2566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, но самите бандероли са поставени по начин, който не гарантира, че при употребата на стоката ценната книга ще бъде унищожена. По случая ще бъде образувано административно наказателно производство. 

Само от 1 юли досега митническите мобилни групи са извършили над 80 проверки по българското Черноморие във връзка със засилените мерки срещу търговията и предлагането на нелегални акцизни стоки. Проверявани са регистрирани по Закона за акцизите обекти, както и магазини, хотели и заведения.
 
Посредством прецизния анализ и селекция на обектите 30% от проверките приключват с констатации, като за периода са иззети 28 521 л алкохол. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар