Вход | Регистрация

Коледна алея в Шумен

Коледна алея в Шумен

Във връзка с предстоящите коледно-новогодишни празници в централната градска част на Шумен от х-л "Мадара" до ДКТ "Васил Друмев" от 2 декември до 15 януари 2017 година ще бъде обособено пространство, на което ще бъдат разположени обекти за търговски, изложбени и развлекателни дейности.

1815914

На площад "Освобождение" ще бъдат изградени покрита сцена, детски коледен кът, павилиони и шатри за търговска дейност.

От 5 до 31 декември във времето от 9.00 до 21.30 часа ще бъде организирана детска анимация с коледно влакче по пешеходната зона на бул. "Славянски" от х-л "Мадара" до пространството пред кино "Херсон". Пресичането на улиците "Панайот Волов" и "Климент Охридски" ще става само на определените за целта места, като за автомобилния трафик ще се използва сигналист.

1815910

Коледните светлини в Шумен ще бъдат запалени на 5 декември в 18.00 часа на площад "Освобождение".

Три от елхите в центъра на града - на тревното пространство под градския часовник, до паметника на Васил Левски и на площада ще бъдат богато украсени. Ритуалът по запалването на празничните светлини ще бъде съпроводен с атракции и изненади за малки и големи. Водещ на тържеството на пети декември ще е Свилен Стоянов, актьор от Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна. В програмата ще вземат участие група "Унисон", СУ "Сава Доброплодни", школата за атрактивни изкуства при Двореца на децата - София. Режисьор на тържеството е Красимир Савов.

1815912

От Община Шумен канят гостите и жителите на града на откриването на коледно-новогодишните празници.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар