Вход | Регистрация

Операта за деца и възрастни "Пинокио" с послание за общочовешките ценности

Държавна опера Стара Загора гостува във Велико Търново с най-новия си спектакъл

Операта за деца и възрастни "Пинокио" с послание за общочовешките ценности

Приказен спектакъл на операта за деца и възрастни "Пинокио” от Александър Йосифов ще се развихри във Велико Търново на 23 декември.

Своята най-нова постановка ще представи Държавна опера Стара Загора в Двореца на културата и спорта "Васил Левски”. Началният час на вълнуващато и пищно приключение в света на приказките е 11.

Уникални декори и костюми, изработени от режисьора, сценографа и костюмографа Денис Иванов, ще пренесат великотърновци в света на дървеното човече. На дневен ред ще бъдат поставени общочовешки ценности, които в днешната реалност остават на заден план.

145 години навърши през 2015 г.героят на Карло Колоди Пинокио. Преди 20 години композиторът Александър Йосифов е написал своята опера за деца "Чудните приключения на Пинокио в незнайния град”, чиято премиера се е състояла на 7 май 1997 г. на сцената на Държавна опера Стара Загора.

Новата сценична версия на операта "Пинокио" е представена на 5 декември 2015 година отново на същата сцена.

В спектакъла участват солисти, хор и Камерен оркестър на Държавна опера Стара Загора, ученици от НУМСИ "Христина Морфова". Диригент е Младен Станев, акомпанимент на пиано ще направи Полина Влахова.

Билети могат да се закупят от Билетна каса на Двореца на културата и спорта "Васил Левски”, тел. 0888 992257, и в разпространителската мрежа на www.eventim.bg. Цената им е 5 лв.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар