Вход | Регистрация

С оперен концерт отбелязват 55 години НУИ - Русе

Млади оперни таланти ще пеят известни арии на 3 февруари

С оперен концерт отбелязват 55 години НУИ - Русе Венера Котларова
Русенска опера

Празничен оперен концерт "Гласове от сцената” ще представи Русенската опера на 3 февруари от 19.00 часа. В него ще участват бивши възпитаници на Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов”.

Концертът е по повод 55-я рожден ден на русенското музикално училище, откъдето са тръгнали десетки звездни изпълнители по световните музикални сцени. На сцената ще видите оркестъра на Държавна опера-Русе под диригентството на Свилен Димитров, както и младите оперни певици Анелия Видинова, Мария-Луиза Тошева, Пламена Ангелова и Венера Котларова в компанията на утвърдения и обичан баритон Венцеслав Анастасов.

Те ще представят богата програма от избрани арии и дуети от опери на Моцарт, Белини, Доницети, Верди, Делиб, Джордано, Чилеа, Бърнстейн и други. Оркестърът ще изпълни увертюрите от оперите "Норма” на Белини и "Кандид” на Бърнстейн, както и интермеццо из оперите  "Палячи” на Леонкавало, "Адриана Лекуврьор” на Чилеа, "Федора” на Джордано.

Венера Котларова ще бъде в ролята на Елена от операта "Фаворитката” и нана Принцеса Еболи от "Дон Карлос” на Верди, а заедно с Пламена Ангелова ще изпълнят красивия дует на цветята от операта "Лакме” на Делиб и от операта "Кандид” на Бърнстейн.

Пламена Ангелова ще изпълни ария на Адела от оперетата "Прилепът” на Щраус и ария на Кунигунде от операта "Кандид” на Бърнстейн. Мария-Луиза Тошева е подготвила ария на Лучия Ди Ламермур от едноименната опера на Доницети и ария на Царицата на нощта от операта "Вълшебната флейта” от Моцарт.

Анелия Видинова ще влезе в ролята на Неда от "Палячи” на Леонкавало и ще пее ария на Чо-чо-сан от "Мадам Бътерфлай” на Пучини. Венцеслав Анастасов ще изпълни ария на Дон Карлос от операта "Силата на съдбата”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар