Вход | Регистрация

Световни джаз имена с концерти на "Конниците"

На 6 и на 10 август В. Търново ще стане част от световната джаз сцена в проект "Арт лято"

Световни джаз имена с концерти на "Конниците"

Джаз музиканти от световен мащаб ще свирят на сцената на "Арт лято" край Паметника на Асеневци. Мат Маранц, Алекс Гудман и Георги Георгиев, събрани в квартет от барабаниста Димитър Димитров, ще зарадват феновете на 6 август, четвъртък, от 21,00 ч.

Мат Маранц - саксофон, един от най добрите тенористи на Ню Йорк, свирил с Хърби Хенкок, Терънс Бланчард и Джейсън Моран (www.mattmarantz.com).; Алекс Гудман – китара, печели приза за най-добър китарист на фестивала в Монтрьо миналата година, а последният му албум е номиниран за Грами (www.alexgoodmanmusic.com); Георги Георгиев - бас, живее и свири в САЩ от 20 години.

Димитър Димитров пък вече е гостувал на сцената на "Арт лято" с два от проектите си. Той е един от първокласните европейски барабанисти, който поделя времето си между САЩ и България, работил с редица знаменитости от музикалния бранш.

Изненадите от световна величина в програмата на Арт лято продължават и на 10 август, понеделник, когато на сцената ще излязат перкусионистът Роберто Кинтеро и басистът Хуан Гарсия Ерерос, известен като Снежната Сова.

Те ще изнесат съвместен концерт с българската Banda Del Padre от 21 ч. с вход свободен.

Роберто Кинтеро избира перкусиите, когато е на 16. Той свири на няколко типа перкусии,  извличайки най-доброто от типичните латино ритми, като ги включва към съвременни аранжименти. Свири с почти всички големи имена в румбата, салсата и латино-джаза – Еди Палмиери, Качао, Херардо Розалес, Ричард Бона. Към тези музиканти се включва и Марк Антъни, който избира Роберто Кинтеро за съвместни участия в записи и турнета. Носител е на две награди Грами и е номиниран за трета.

Колумбиецът Хуан Гарсия Ерерос е любимият басист на Ал Жиро и на сънародничката си Шакира. Работи с лекота в различни стилове като джаз, фънк, салса, етно и латино. Участвал е в световните турнета на Кристина Агилера, записвал е заедно със турската звезда Сертаб Еренер, има участие и в концерти на Елтън Джон. Соловият му албум "Нормас” (Normas) е номиниран за наградата Грами в категорията "Най-добър латино-джаз албум за 2014”.

Banda Del Padre е създадена преди 5 години от Кристо (Христо Коликов) и китаристите Цветан Андреев и Симеон Иванов. В единствената по рода си група за испанска и фюжън музика се включват и музикантите Орлин Цветанов - цигулка и Живко Василев – кавал, а първият студиен албум на групата, Rubi, излезе в началото 2013г. Музика, напомняща за безкрайно лято, за танци под ритъма на фламенко и румба – това са само от част от асоциациите ни за българската Banda DelPadre.

https://www.youtube.com/watch?v=SnRU5aqi8dY

 

Повече информация може да видите тук:

www.delpadre.eu 

www.roberto-quintero.net

www.the-snow-owl.com

 

< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар