Вход | Регистрация

Фестивал "Улица "Нов Живот" 2"

21 години след Димитър Воев

Фестивал "Улица "Нов Живот" 2"
Сдружение "Идействие"

В чест на небезизвестната българска група "Нова Генерация" от 8 ноември във Велико Търново ще се проведе фестивалът "Улица "Нов Живот” 2". Той се организира 21 години след смъртта Димитър Воев, по проект на Петър Миланов и Фондация "Димитър Воев – Нова Генерация".

Фестивалът ще открие Нели Недева-Воева днес от 18 часа с фото изложба "Нова Генерация завинаги" в клуб "Таралеж" на Самоводската чаршия. Пред публиката ще се представят с авторски четения Милан Миланов, Николай Колев, Стелиян Славов. Ще бъде прочетена и поемата на Димитър Воев "Нова генерация завинаги”. Входът е 2 лева.

Програмата ще продължи в бар "Да Да", където всички почитатели и ценители на музиката на "Нова Генерация" ще могат да се включат от 22:00 ч. с акустично изпълнение. Изпълненията ще бъдат посветени на Димитър Воев. Входът е свободен.

В съботния ден (9 ноември) от 21:00 ч. "Вход Б" и "Нормално" ще свирят в клуб "Мелон". Вход – 5.00 лв.

Част от програмата на фестивала са и прожекциите на документалните филми, които ще се проведат от 9-и до 21-и ноември. Сред заглавията на филмите в програмата са: "Нова генерация и приятели", "Live '92", "Млада кръв", "Затвори очи", "Революцията продължава", "Общността Кравай" и други. Вход – 2.00 лв.

Предварителният билет за всички събития, които са включени във фестивала, е на цена от 10 лева.

Събитието е част от кандидатурата на Община Велико Търново за Европейска Столица на Културата.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар