Вход | Регистрация

Проверяват подлези и мостове в Шумен

Проверяват подлези и мостове в Шумен

Проверка на всички подлези, надлези и мостове в Шумен е разпоредил кметът Любомир Христов. Специално комисия ще докладва за състоянието им до дни. След инцидента с откъртен парапет над жп линията София –Варна преди седмица, градоначалникът е разпоредил да се определи състоянието и на останалите съоръжения.

В някои от съоръженията са правени ремонти. Но голяма част от съоръженията не са отремонтирвани или да е правено нещо по тяхната поддръжка с години. За това назначих специална комисия, която да провери какво е състоянието им", обясни кметът Любомир Христов.

Община Шумен няма нужните средства да се справи сама с такъв разход. За това са изготвени проекти за ремонти за над 25 милиона лева. Представили сме ги в Междуведомствената комисия към Министерството на регионалното развитие. Така че очакваме да бъдем одобрени поне за част от тия средства. Това са за свлачища, за речните корита и за укрепване устои на мостове", уточни зам-кметът по строителството инж. Боян Тодоров,

Сред предвидените обекти е и свличащият се път към паметник "Създатели на българската държава". Проект и има и за свличането на речното корито в кв. Тракия - Юг, което от години тревожи живеещите в блока в съседство. "И за там имаме проект, но ние ще вземем временни мерки за укрепване на реката на първо време", каза още заместник кмета. Тъй като временното правителство няма правомощия да одобрява подобни проекти, ще се чака евентуално отпускане на средства след предсрочните избори.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар