Вход | Регистрация

Промяна на разписание и нова автобусна линия

Предложенията в постоянната комисия към ОбС – Велико Търново са проети единодушно

Промяна на разписание и нова автобусна линия
Снимка: Север.бг

Автобусите по линия Велико Търново – Арбанаси ще се движат по нов часови график, информира Общинско радио – Велико Търново. При сегашното разписание автобусът сутрин тръгва от Велико Търново в 7:40 ч., а от Арбанаси в 7:55. С промените рейсът от старата столица ще тръгва в 7:20 ч., а от Арбанаси в 7:35 ч.

Следобедните курсове ще са в 17:30 ч. от Велико Търново и в 17:45 ч. от Арбанаси. Сега те са съответно в 17:15 ч. и 17:30 ч.

Промяната е поискана от кмета на населеното място Тошо Кръстев и е заради учениците до 16-годишна възраст. Те имат право на безплатен превоз до средищните училища с училищния автобус, но там, където има утвърдени маршрутни разписания – ползват тях.

Мотивите на кмета се, че с приемане на промените ще се прекрати практиката децата да закъсняват за първата смяна в учебните заведения.

По искане на кмета на Присово Малина Попова нова линия може да се открие по направлението Велико Търново – Присово – Пчелище.

По сега действащата схема автобусите от Велико Търново пътуват към селата от 17:30 ч и от 19:30 ч. Втората смяна на учениците обаче приключва около 18:00 ч. и се налага те да чакат много време по спирките, според кметицата.

Областният управител е получил предложение от градската администрация да удължи договора за превоз на пътници с една година по линиите Велико Търново – Бургас на 7:30 ч., Велико Търново – Свищов на 8:30 ч. и Велико Търново – Свищов на 15:00 ч.

Причината е, че обявената обществена поръчка за обслужване на направленията се обжалва в Комисията за защита на конкуренцията.

Предложенията бяха представени в Постоянната комисия по териториално-селищно устройство, транспорт и паркиране от главен експерт Галина Маринова и бяха подкрепени от общинските съветниците.

<< Sever.bg във Facebook >>



radiovelikotarnovo.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар